trädgårdsväxter

Trädgårdsväxter

Magnolior, rosor, syrener… Smaka på orden, visst ger de en skön känsla av välbefinnande!

För att du ska kunna skapa din drömträdgård har vi byggt upp ett mycket stort sortiment av växter av alla de slag och dessutom i många storlekar. Oavsett om du söker en liten nätt stenpartiväxt eller en stor färdigvuxen Magnolia till paradläget utanför köksfönstret ska du kunna finna vad du söker och kanske även en del du inte visste fanns att välja på.

Vi reser över hela Europa för att finna de intressantaste växterna i de bästa kvaliteterna och det är just här vår största styrka ligger. Vi har direktkontakt med ett mycket stort antal odlare, stora som små, över hela kontinenten och i de flesta fall pratar vi direkt med den som faktiskt drar upp växterna. I en del fall så använder vi oss av mellanhänder och exportörer för att lösa logistik och andra praktiska frågor men oftast känner vi då till odlaren och vet hur de jobbar och tänker. Detta för att vi faktiskt ska kunna garantera kvalitet och seriositet så långt det bara går.

bergtall med frost

Växtzoner

Enligt Svensk Trädgårds zonkarta är Sverige indelat i åtta odlingszoner. Zon 1 finns i landets mildaste delar och zon 8 i de kärvaste regionerna. Ju högre zontal som anges på en växt, desto härdigare är den. Zonkartan gäller enbart träd och buskar (vedartade växter).

Hitta din växtzon