Krukväxter är underbart!

Tänk att man kan ta in en liten bit levande natur och njuta av den i sitt eget hem! Eftersom vi idag ofta har ganska varmt inomhus så kommer de flesta av våra krukväxter från områden närmare ekvatorn och urvalet är enormt. Har du ett soligt och varmt fönster så kanske du väljer en kaktus eller annan suckulent, rör det sig om ett skuggigare hörn är en stor frodig Monstera eller Klätterkalla kanske det bästa valet. Det finns faktiskt växter som kan klara sig i nästan alla lägen men de behöver alltid en viss mängd ljus för att kunna trivas. Prata gärna med någon av oss så hjälper vi dig hitta något för just ditt läge.

Vi försöker alltid välja svenskodlat – för miljöns skull

De allra flesta av de krukväxter vi säljer är odlade i Nordeuropa men det kan finnas något undantag. Tex kommer en del kaktusar och suckulenter från södra Spanien eftersom man då kan dra nytta av den högre solinstrålningen och inte behöver använda någon energi för uppvärmning. De flesta av våra citrus och oliver kommer från Sicilien av samma skäl. Totalt sett så är nästan allt odlat i Sverige, Danmark eller Holland. I möjligaste mån väljer vi alltid svenskodlat.

Aktuella krukväxter

Unna dig några riktigt fina krukväxter till hemmet. Här är tre fina förslag.

STOR MONSTERA

Monstera deliciosa Trivs i varm och fuktig luft. Duscha gärna växten och led ner långa luftrötter i krukjorden.

HORTENSIA

Hydrangea Trivs i ljusa lägen, men ej i direkt sol. Vill ha jämn fuktighet samt näring vid varje vattning

FÖNSTERFIKUS

Ficus elastica En tålig växt som kan bli upp till tre meter hög. Vill stå ljust men inte i direkt sol. Duscha gärna bladen då och då.