Årets Pelargon 2023

”Med sina klara, orangeröda blommor på kontrasterande, solbrända stjälkar och med mörktonade blad har Moonlight `Guido` förtrollat juryn och därför erhållit hedersbetygelsen Årets Pelargon 2023.” Så skriver juryn om Årets Pelargon.

Foto: Blomsterfrämjandet/Lina Arvidsson
Foto: Blomsterfrämjandet/Lina Arvidsson
Foto: Blomsterfrämjandet/Lina Arvidsson

Växtsättet på Moonlight `Guido` är kompakt och sammanhållande vilket gör att den passar lika bra ensam i kruka som i en samplantering.

Bladverket är mörkgrönt och tillsammans med de djupt Bordeauxfärgade blomställningarna skapar de en effektfull kontrast till de orangeröda blommorna som är stora och halvfyllda.

Bland juryns beskrivningar av Moonlight `Guido` finns ord som personlig, modern och retro och de syftar till dagens 70-talsinpirerade inredning där man gärna blandar teak med färger som mörkt grön, brunt och orange. Men oavsett inredningsstil kommer Moonlight `Guido` garanterat lysa upp vilket köksfönster eller vilken uteplats som helst!

I våra vardagsrum utomhus inreder vi i år gärna personligt med exempelvis blommor och blad i svarta toner som får Årets Pelargon att framhävas med sin spektakulära färg.

Foto och text är hämtat från Blomsterfrämjandet – en branschorganisation med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskproducerade blommor. 

Läs mer om årets pelargon på Blomsterfrämjandets hemsida.