Asimina

Asimina (Asimina triloba) eller Paw paw, som det också kallas, är ett litet träd som på senare tid blivit alltmer efterfrågat och vi kommer därför att ta in plantor i flera olika storlekar till vår plantskola under den kommande säsongen, se lista nedan. 

Asimina har ett exotiskt utseende med stora, vackra blad och purpurfärgade blommor. Frukten ser ut som en grön mango med gult fruktkött. Smaken kan liknas vid en blandning av banan, melon och mango. Naturligt växer asimina i Nordamerika, som undervegetation till större träd. Från frösådd tar det ca 4-8 år till fruktgivande träd. 

Sluthöjd: ca 2,5 – 3 m. 

Härdighet: Zon 1-3 

Planteringsråd
Plantera gärna flera asimina-träd tätt för att öka chanserna för god pollinering. Asimina vill växa i vindskyddat läge, i näringsrik jord och på platser med mycket markfukt. Det är viktigt att skydda unga plantor mot stark sol, bäst trivs asimina i halvskugga under större träd. Unga plantor kan också behöva vintertäckas. Rotsystemet är lite känsligt, välj därför rätt växtplats från början, så att trädet inte behöver omplanteras. 

Sortimentslista

I listan är krukstorleken angiven, men dessvärre vet vi inte höjden på alla plantorna. Vill du boka någon planta, maila info@molnlyckegc.se och meddela namn, telefonnummer och vilken/vilka det gäller, så reserverar vi dem när de kommer in. Bokningen är bindande och plantorna behöver hämtas senast söndagen den 16 april. Betalar gör du vid avhämtning.   

Namnsort Storlek Pris (SEK)
Asimina triloba 60-80 cm krukodlad 10 liter 995
Asimina triloba krukodlad 10 liter 1595
Asimina triloba 100-120 cm, inkrukad 1795
Asimina triloba Allegheny krukodlad 15 liter 2995
Asimina triloba Prima 1216 krukodlad 15 liter 2995
Asminia triloba Prima 1216 krukodlad 9 liter 1295
Asimina triloba Shenandoah krukodlad 15 liter 2995
Asminia triloba Sunflower krukodlad 2 liter 595
Asimina triloba Sunflower krukodlad 15 liter 2995